top of page

Een zoektocht naar beter

LEA_7822.jpg
IMGP1367.JPG

Ons verhaal

De behoeftes van sporthonden zijn complex en vragen om extra zorg. Dit ontdekte ik meer dan 10 jaar geleden tijdens mijn eerste sledehonden event. Ik had sinds kort een alaskan malamute, die vroeg om veel beweging. Zodoende waren wij deelnemer op ons eerste canicross wedstrijd, die toevallig samen viel met een sledehonden wedstrijd. Hier ontdekte ik al snel dat er erg veel kennis heerste over de sledehonden rassen, materialen en trainingsmethodieken. Echter wanneer ik doorvroeg over voeding; wat ze kregen, wanneer, en vooral  waarom, bleven vele antwoorden uit. Er zat nog weinig kennis op het gebied van voeding en dus ik besloot mijzelf bij te scholen. Ik wilde er alles over weten, dus ging ik werken in een petfood fabriek. Hier leerde ik veel over het productieproces, de recepturen én ingrediënten. Ook besloot ik een opleiding tot voedingsadviseur voor honden en katten te volgen. Alleen zo kon ik écht iets betekenen voor niet alleen mijn eigen maar alle sporthonden. Of het nu ging om sledehonden, agility, coursing of IGP Werkhonden: al deze honden werden fysiek enorm uitgedaagd maar kregen na de inspanning een bak voer die zij ook kregen op rustdagen... Dat moest toch beter (en vooral ook slimmer) kunnen?

 

En zo werd in 2013 Green Power geboren. Een uniek herstelproduct, ontstaan na veel onderzoek en heel wat brainstormsessies met nutritionisten en professoren. Want ondanks dat er al herstelproducten voor sporthonden bestonden, ontbraken er vaak essentiële ingrediënten, was het product erg eenzijdig of vonden de honden het simpelweg niet lekker (waardoor het niet gegeten of gedronken werd).

Met trots kunnen wij vertellen dat Green Power na 10 jaar nog steeds het meest uitgebreide een veelzijdige herstelproduct is voor sporthonden, het in meer dan 11 landen met veel succes word ingezet en dat het inmiddels in alle sporthonden disciplines wordt gebruikt!

Ons team

Zonder honden geen team. 

KAD_5705OM.png
KAD_5643OM.png
Einar.jpg
Viktor_2.JPG
Araq
Mahuk
Einar
Viktor
Skido.jpg
Skido
Hopper.jpg
Hopper
Khonan.jpg
Khonan
Loukas.jpg
Loukas
Otis.jpg
Otis
Louie.jpg
Louie
KAD_5443OM.png
Buddha † (2023
KAD_5236OM.png
Wato † (2022) 
bottom of page